Спечелените от българските отбори трофеи през 2013 г.

Вечерта на миналата сряда в ,,Розе гарден кафе" в Елк Гроув ръководството на Премиер Сокър лийг награди представителите на отборите призьори за 2013 година. Българските отбори успешно защитиха честта на нашата нация и се наредиха на първо място в цялата лига. В най-силната майсторска група ,,Миньор"-Чикаго стана вицешампион и спечели купата след обрат и драматична победа с 2:1 в продълженията на финала срещу шампиона ,,Нейпървил Страйкърс". Лично почетният президент на лигата Андрю де Вирон връчи преносимата купа за срок от една година на ,,Миньор"- Чикаго. В групата на над 30-годишните ФК ,,България" стана шампион, статуетката за първото място получи мениджърът на отбора Красимир Иванов-Къната. Тя му беше поднесена от новоизбрания президент Клаудио Фриго.

Най-старият български отбор ,,Балкан" спечели третото място в първенството след победа с дузпи над тазгодишния носител на купата на среднозападните щати ,,Ла граната". На финала за купата балканците допуснаха обрат от 0:2 до 3:2 срещу ФК ,,Румъния". Наградите от името на ,,Балкан" прие масажистът на българските отбори Костадин Грозданов.

В девизията на над 40-годишните единственият български представител ,,Ботев"-Чикаго извоюва дубъл: титла и купа. Трофеите приеха бившият международен съдия Наско Иванов и новоизбраният член на борда на директорите в ПСЛ Петър Петров. ,,Много съм радостен, че ме избраха в борда, защото по този начин ще мога да допринеса за по-благоприятно отношение към родните отбори. Ще мога своевременно да ги информирам за новите решения в лигата, където играят всички български отбори", сподeли г-н Петров, който е и вторият българин в борда на директорите на ПСЛ след Николай Шавулев.