За няколко години серията камери Action Cam на Sony успя да си спечели име на достойна алтернатива на GoPro, а най-новото устройство в нея успява да направи голяма крачка напред, като предложи куп нови функции. Моделът с име FDR-X3000R отново заснема 4K видео при 30fps, но то вече ще е много по-стабилно благодарение на добавената система за оптична стабилизация, която е като тази в камерите Handycam.

Устройството е снабдено с подобрен широкоъгълен обектив Zeiss Tessar и залага на нов 1/2,5" 8,2M Exmor R CMOS сензор, който изпраща уловената информация към процесор Bionz X. Камерата може да записва и 1,080p видео с кадрова честота 120 fps, което е удобно за създаване на клипове със забавен каданс. Устройството е устойчиво на водни пръски, но ако се комбинира със специален калъф, може да бъде потопено на дълбочина до 60 метра.

Добавени са ново меню за управление, възможност за разпознаване на лица и режим за автоматично създаване на клипове с акценти от заснетото видео. Камерата е комбинирана с ново Live View дистанционно и ще се продава от ноември на цена около 600 евро.