Националната метеорологична служба на САЩ педупреди, че се очаква вероятно “най-голямата снежна буря за сезона” да натрупа големи количества сняг по улиците на Ню Йорк във вторник сутринта.

Очаква се на места в североизточната част от страната снежната настилка да достигне до 20 сантиметра.

„Ню Йорк ще бъде обхванат от снеговалеж, на моменти смесен със суграшица, като се очаква снежната настилка да достигне между 5 и 15 сантиметра. Вероятно това е най-голямата снежна буря за сезона”, посочват от националната метеорологична служба, съобщава NBC News.

Първоначалните очаквания бяха снегът да започне да натрупва още в понеделник, като през нощта да премине в суграшица. Според прогнозата на територията на Ню Йорк снегът ще премине в дъжд сутринта във вторник.

В голяма част от долината на река Хъдсън и северната част на Ню Джърси снежната покривка се очаква да достигне 15 сантиметра – нещо, което за този зимен сезон не се е случвало.

Заради очакванията за обилни снеговалежи губернаторът на Кънектикът Нед Ламонт нареди институциите, които са под негово ръководство, да не работят във вторник. В изявление в понеделник вечерта той призова жителите на щата да се въздържат от пътувания, освен ако не е наложително.

„Досега имахме късмет този зимен сезон с много малко сняг, но изглежда, че това ще се промени в понеделник вечерта, тъй като през Кънектикът ще премине голяма снежна буря“, каза Ламонт.

За възможни прекъсвания на тока в централните и западните района на щата Масачузетс предупредиха местните власти. В този район също се очакват значителни снеговалежи.

В Бъфало снежната покривка вече е достигнала 10 см само за няколко часа снеговалеж.