Кандидатът за народен представител от "Демократична България" Надежда Йорданова посети Шумен по покана на водача на листата в града Александър Симидчиев. Там двамата се срещнаха със симпатизанти и оказаха своята подкрепа за кандидатите на обединението в 30-и МИР. "Имаме нужда от ефективно управление и работещ парламент. Подкрепата за “Демократична България” е устойчива.

Хората ясно разбират нашите послания и защо те са важни за бъдещето на страната”.

Tова заяви бившият правосъден министър на срещата си с граждани. В разговор с шуменци Йорданова подчерта, че ще работи върху разширяването на безплатната правна помощ - казус върху който тя акцентира от 47-о Народно събрание. По време на обиколката из града Надежда Йорданова и Александър Симидчиев успяха да се срещнат и с действащия адвокат и дългогодишен председател на Районната избирателна комисия в Шумен - адвокат Валентина Велева. Те коментираха и важността на реформата на прокуратурата, както и належащите промени в антикорупционното законодателство. Симидчиев и Йорданова обсъдиха и затрудненията около системата за ТЕЛК, която е проблем, както за болните хора така и за самите лекари. Малко по-рано водачът на листата в Шумен Симидчиев успя да посети и центъра на Нови пазар, където получи подкрепа от местни симпатизанти.

Мнозина от тях изтъкнаха основния проблем на града - липсата на работни места.

Директорът на местното училище пък сподели, че сериозен проблем на учениците й е липсата на физкултурен салон. Д-р Симидчиев увери, че “Демократична България” е разработила много смела програма за развитието на инфраструктурата за училищния спорт и масовия спорт в малките градове - предвидено е изграждането на физкултурни салони за всяко училище и на басейни във всеки град с над 10 000 жители. “Политиците трябва да покажат отговорност и с разум да съставят стабилно правителство. “Демократична България” показа, че може да даде стабилност”, заяви д-р Симидчиев в Шумен и призова хората да бъдат активни и да гласуват, за да има стабилно управление страната.