Голямото жури в Джорджия, което разследваше възможна намеса в изборите през 2020 г. от страна на Доналд Тръмп и неговите съюзници, препоръча повдигане на обвинения срещу над една дузина човека. Това обяви председателят на журито Емили Корс в интервю, излъчено в „Nightly News“ на NBC News. Според нея този списък може да включва и бившия президент. „Със сигурност има имена, които са познати на обществеността“, каза Корс Тя бе категорична, че списъкът с препоръчаните обвинителни актове „не е кратък“.

Според доклада на Голямото жури, публикуван миналата седмица, комисията е разпитала 75 свидетели и е препоръчала обвинения в лъжесвидетелство срещу „един или повече свидетели“, които са свидетелствали пред нея. Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Робърт Макбърни е наредил тези имена да се пазят в тайна за известно време, докато прокуратурата реши дали да повдигне обвинения. Корс признава, че е била впечатлена и работата на адвоката на Тръмп Руди Джулиани, който също е оспорил призовката му.

„Той може да се е борил със зъби и нокти, но сякаш в крайна сметка осъзна, че битката е решена“, каза Корс.

Прокурорите в Джорджия разследват активно дали Тръмп или някой от неговите сътрудници е нарушил закона, докато се е опитвал да преобърне поражението му на изборите през 2020 г. Специалното голямо жури, което не може да повдига обвинения, написа дългоочаквания окончателен доклад след седеммесечна работа, която включва интервюиране на 75 свидетели от губернатора на Джорджия Браян Кемп до бившия адвокат на Тръмп Руди Джулиани и сенатора от Републиканската партия на Южна Каролина Линдзи Греъм.