Елегантно тържество по повод 3 март в Торонто се проведе на 8 март в Royal Ontario Golf Club, собственост на милионера Игнат Канев. Събитието беше организирано от църквата „Св. Димитър“.
Тази година това се оказа единственото събитие за българите в Торонто. По традиция в Македоно-българската църква „Св. св. Кирил и Методий“ всяка година също се организира празнична вечеря, но  заради съдебните спорове и разногласия между членовете на борда това не се случи сега.
Събитието започна с химните на България и Канада и продължи с видеопредставяне на историята и културата на страната ни. Сред официалните гости освен Игнат Канев бяха и Чарлс Суса (Charles Sousa), министър на финансите и депутат в парламента на провинция Онтарио, Бил Иванов (Bill Evanov), собственик на Evanov Radio Group, който е и единственият българин в Canadian Music Industry Hall of Fame, Димитър Минков - xореограф на танцов ансамбъл “Димитровче” към църквата „Св. Димитър“, и, разбира се, генералният консул на Република България в Торонто Иво Мускуров. За доброто настроение на гостите се погрижиха от фолклорен ансамбъл „Димитровче“.