Карантината на заразените с COVID-19 вероятно ще бъде намалена. Следващата седмица решението ще бъде взето от Министерството на здравеопазването.Ще бъде обсъдено скъсяване на карантината за ваксинирани лица след провеждане на антигенен тест на 5 или 7 дни, каза служебният министър д-р Асен Меджидиев.

Предвижда се министърът на здравеопазването

да издава заповедите за налаганите здравни мерки, а не регионалните здравни инспекции, както в послените месеци.с електронно направление от личните лекари да се назначават безплатни тестове за пациентите.

Новата учебна година

През следващата седмица на среща с Министерството на образованието ще бъдат обсъдени мерките и подготовката на новата учебна година.Работна група ще обсъжда механизъм за остойностяване на лекарския и сестринския труд, който ще бъде включен в наредба, като ще се ползват модели от различни европейски страни.От следващата седмица започват проверки в болниците в страната на случаен принцип.Ще бъдат проверявани и медицинските центрове в големите курорти заради сигналите за високи цени, каза д-р Меджидиев.