30-годишната Марина Згурова от Бургас, открита мъртва в канал на Солниците, е получила мозъчен кръвоизлив. Падайки в канала младата жена се е удавила.

В резултат на целенасочените и упорити действия по издирването на 30 годишната Марина Згурова, живееща в бл. 103 в к-с “Меден Рудник”, която е в неизвестност от 17.00 ч. на 17.11.т.г., служители от сектор “издирване” към отдел “криминална полиция” към ОДМВР-Бургас са намерили тялото на младата жена в района на бургаските солници.

Въпреки множеството проверени сигнали, касаеща местонахождението на Марина Згурова, както и часовете преглед на камерите за видеонаблюдение на територията на бургаска община, почти седмица полицейските служители не разполагаха с точна информация за евентуалното местонахождение на бургазлийката. 

Данни, че вероятно същата е в района на бургаски солници, са придобити преди часове, като в резултат на разширеното търсене, осъществено чрез пеши подход, в канал в солниците е открито тялото на 30 годишната жена. Същото е откарано за аутопсия в отделение “съдебна медицина” към УМБАЛ-Бургас за установяване на точните причини за настъпилата смърт. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Аутопсията на Марина Згурова приключи - получила е мозъчен кръвоизлив, като падайки в канала се е удавила. Т.е. Изключва се насилствена смърт. Вероятно смъртта е настъпила на 17-ти ноември непосредствено след изчезването й.

Жената се издирваше десет дни, като едва на 26 ноември разследващи получили информация, че най-вероятно Марина е в района на Солниците. Жената е от кв. "Меден рудник", страдала от психиатрично заболяване.

За изчезването й пръв съобщи в социалните медии нейният баща, който призова за помощ при издирването на дъщеря му.