Motorola, изглежда, се движи по график и ще представи своя умен часовник на 4 септември т.г. Първоначалните планове на компанията бяха устройството да е готово навреме за новия активен сезон. В някои онлайн магазини вече се появиха и спецификациите на часовника, които досега Motorola пазеше в тайна. Макар и да не може да се има пълно доверие на въпросните данни, все пак те дават добър ориентир за това, което може да се очаква. Особено при положение, че те са публикувани и в сайта на Best Buy.
Очаква се Moto 360 да струва $249. За тази сума потребителят ще получи умен часовник с 1.5-инчов почти изцяло кръгъл сензорен екран с резолюция 320х290 и 205 ppi. Дисплеят е защитен от Gorilla Glass 3. Джаджата ще разполага със сензор за измерване на сърдечния ритъм, крачкомер, сензор за нивото на околната светлина и ще е водоустойчива до около метър под водата в продължение на 30 минути. Корпусът е изработен от пластмаса и стомана.
Часовникът ще използва процесор на Texas Instruments, но не е уточнено какъв модел. Оперативната памет ще е 512 МВ. Вградени са още WiFi, Bluetooth 4.0. За съжаление не е написано колко време издържа вградената литиево-полимерна батерия. Moto 360 ще бъде съвместим с всички устройства с версия на Android 4.3 или по-нова.
Публикуваните от Best Buy спецификации до голяма степен се припокриват с останалите спекулации за устройството през последните седмици. В крайна сметка магазинът свали страницата, но в интернет нищо не остава скрито.