Ходенето от избори на избори не обслужва обществения интерес, заяви пред NOVA зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Според него всички парламентарно представени партии трябва да осъзнаят тази теза. 

„От години не знам дали съществува друг действащ значим политик, освен Бойко Борисов. Затова като стане нещо в държавата, всички търсят Бойко Борисов и се обръщат към него. Дали ще се опитват да го плашат, дали да го прелъстяват – това вече е въпрос на ситуация. Това е политикът фактор в България”, заяви Митов по повод изказванията на главния прокурор Иван Гешев.

Зам.-председателят на ГЕРБ нарече „митология” слуховете, че партията е „пазена” от някого или тя пази някого. „Предполагате ли, че аз, който пострадах от нереформираната прокуратура, който в продължение на години трябваше да се занимава с измислени обвинения и да си чисти името, ще пазя някого или някой мен ме пази? Действали сме систематично и принципно. От месеци насам заявяваме, че ще подкрепим механизъм за контрол на главния прокурор и съдебна реформа. Да, спори се за това каква съдебна реформа ще е ефективна”, заяви Даниел Митов. Според депутата не трябва да се говори с конкретни имена, а за принципни решения при реформирането на системата.

„Идеята е да се направи реформа в правосъдието, така че то да започне да работи ефективно и да бъде изключен всякакъв елемент на политическа намеса или на прокуратурата в политическия живот”, категоричен е Митов. Той уточни, че това е мотивацията на ГЕРБ във всяко едно тяхно действие.