Железеният българин Митко Саватинов напълно заслужено отвя конкуренцията на всички американски здравеняци и спечели титлата „Най-силен мъж на Америка" за втора поредна година. Състезанието се проведе в град Атланта на 31 октомври, като в неговите рамки 10-те най-силни атлети в САЩ вдигаха десетки тонове тежести. Митко стана най-силен мъж в Америка и през 2014-а, след като постигна американски рекорд в състезанието „Long press" с постижение от 210 кг. И тази година той бе пръв по резултат в групата на професионалистите, което заслужено му донесе и най-голямата награда при силовите атлети. След второ поредно злато от „Най-силен мъж на Америка" мечтата на Димитър Саватинов продължава да е титлата за най-силен мъж в света. Тази година късметът му изневери и контузия му попречи, но все пак завърши седми.

Димитър е роден в град Мичуринск, Русия, в семейството на българин от Гоце Делчев и рускиня. Когато бил на 2 години, семейството се прибрало да живее в Гоце Делчев, където и в момента е цялата му бащина фамилия. В града той има близки и роднини, които го обичат много. Най-силна е сърдечната връзка със сестра му Мария.

През 2006 година Саватинов пристига в Америка с циркова трупа, а същинските тренировки като за състезания от големи величини започва през 2007-а. Той има съпруга американка, която го подкрепя и на всички състезания е до него.

Интервю с шампиона очаквайте в следващия брой на BG VOICE.