сн. Facebook

Как е било възможно точно Анита Мейзер да кандидатства от името на България за титлата Мисис Свят? Този въпрос вече втора седмица броди из медиите в България, а социалните мрежи преливат от всякакви, но най-вече негативни мнения за нея и външния й вид. BG VOICE също отдели място на темата. В отговор на тази реакция г-жа Мейзер отправи открито писмо до всички български медии, което публикуваме по-долу без редакторска намеса.

„До всички мои приятели и сънародници! Уважаеми приятели! Искам да благодаря на всички вас, които ме подкрепихте преди и след участието ми в конкурса Mrs World. Искам да благодаря на Янинка Люцканова, Светослав Йорданов и пиара Наско Лазаров за доверието, което ми гласуваха, давайки ми титлата Mrs Bulgaria, която ми предостави възможноста да участвам. Очевидно и ясно е отбелязано, че титлата е Mrs, а не Miss Bulgaria, което им дава основание да номинират не само по несравнима външна красота, привична за дами до 30-годишна възраст, а и според качества, които те превръщат в дама, майка и достойна жена. Съжалявам за имиджа, който успях да допусна в по-незряла възраст, опитвайки се да загърбя труден момент в моя живот. За моя изненада той ми направи лоша услуга и предизвика коментари, които дори не съм и предполагала, че съществуват, или поне не отправени към човешко същество.

В еуфорията и позитивните емоции, които изживявах около конкурса, не съобразих, че трябва да подбирам снимките, които публикувам в публичното пространство. Допуснах грешка, от която много хора се възползваха, за да запълнят програмно време или страници във вестниците си. Не ги обвинявам. Това е бизнес и то много доходоносен. Желая успех на всички вас, и макар, че очернихте името ми, дори и за миг не ми е преминала мисъл подобна на тези, с които вие бяхте способни да ме опишете.

Що се отнася до сънародниците ми... Мили сънародници! Разбирам, че това, което е предизвикало коментарите ви, е фактът, че нося лента, на която е изписано „България", от което вие се чувствате лично засегнати, тъй като представям вас. Както Янинка Люцканова обясни, конкурсът, в който аз имах щастието да участвам, е частен конкурс, който се провежда и е известен на определен кръг от хора. Аз имах късмета да попадна именно в този кръг от хора, за което не съжалявам, и на никого няма да се извиня. Красивите спомени, които имам от конкурса, няма да бъдат заличени от грозните коментари, които чух и видях по свой адрес. Аз лично смятам, че вие като народ и българи няма от какво да се притеснявате или срамувате. Имиджът на един велик народ не може да бъде заличен от един единствен човек. Ако имате съмнение за това и смятате, че имиджът ни като държава стои на тънка нишка, и конкретно моето представяне е преломният момент в срутването на този имидж, тогава наистина бих ви разбрала.

Разглеждайки обаче коментарите по мой адрес, и събирайки общо впечатление за хората, които са ги писали, искам да отбележа с главни букви „АЗ СЪМ НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ ВИ ПРЕДСТАВИТЕЛ", и моля ви - изберете възможно най-лошата моя снимка от всички публикувани, за да придобиете представа за душевността на народа ни. Искам да изясня, че това не засяга българския народ като цяло, а тези, до които имах възможността да се докосна, макар и индиректно през последните дни. Болно ми е... Ако някой си е задавал въпроса как се чувствам след всички тези обиди. Болно ми е, тъй като както написа варненският журналист и приятел Емилиян Ялъмов във връзка със създалата се ситуация: „Никоя жена не заслужава да чуе това за себе си! Никоя!". И ако все пак някой се интересува, искам да споделя, че по време на престоя си в Соломоновите острови бях третирана с голямо уважение, както от всички организатори, така и от всички участнички. Дадох всичко от себе, за да прославя България с добро и успях.

Единственото, за което съм благодарна, е че макар и с лошо придобих известност, за която много хора биха мечтали. Не съм направила зло на никого, а ни най-малко съм заслужила злостните излияния, изсипали се срещу мен в последните дни. Въпреки всичко аз оставам с позитивни мисли за вас, желая на всички ви да се докоснете до емоциите, които аз имах шанса да изживея.

Що се отнася до имиджа на държавата и вас. Не се притеснявайте! Другата година съм сигурна, че участничката в подобен конкурс ще бъде възможно най-красивата българка.

По страшното е, че един човек - в нейно лице, не може да оправи имиджа на цяла държава. Моят съвет е да започнем от ядрото, а ядрото, мили сънародници, сте вие. И нека да ви споделя. Това, което прочетох в последните дни, показва, че ще имаме доста да поработим върху този имидж. Не съм сигурна дали ще успеем до следващия конкурс..."