Нови проучвания преди балотажа за кмет на Чикаго показват, че победителят от първия тур Пол Валас води пред Брандън Джонсън с 11 процентни пункта, съобщава abc7chicago.com. Той има одобрение от 43,52%.

24% от гласоподавателите обаче все още не са решили кого да подкрепят и това дава шансове на другия претендент Джонсън, който засега е харесан от 32,47% от анкетираните. Той продължава да ухажва бившите си съперници от първото гласуване за подкрепата им. 

"Тези разговори вървят добре", каза Джонсън, "Вижте, най-важното обаче е, че разговорите, които водя, са предимно с хората от Чикаго."

Някои от отпадналите от надпреварата обаче ще подкрепят Валас, а не него. В сряда предпочитанията си на балотажа се очаква да обяви Уили Уилсън и е вероятно той да посочи като по-приемлив кандидат именно Пол Валас.

На кого даве одобрението си ще каже в сряда и Джамал Грийн, който писа в "Туитър", че е говорил и с двамата кандидати и ще вземе решение скоро.

 Лидерът Валас сега обляга кампанията си на проблемите на образованието и на особената му важност.

"Няма да можем да се заемем с основните причини за престъпността, основните причини за социалното разместване, основните причини за бедността, освен ако нямаме висококачествени държавни училища", каза Валас. 

Източник abc7chicago.com

Той спечели убедително първия тур на изборите и има добри позиции да заема поста на вече отпадналата от надпреварата кметица Лори Лайтфут, която сама се бе определила като единствения кандидат, способен ад го победи.