Принц Хари е вземал незаконни наркотици на 17. Молил е баща си да не се жени повторно. Освен това е убил 25 талибански бойци, докато е служил в британската армия. Това показват част от неговите мемоари, откъси от които вече са част от публичното пространство. Книгата е изпълнена с множество тайни разкрития за кралското семейство.

Разкритията – включително обвинението, че брат му, принц Уилям, го е нападнал физически през 2019 г. – ще налеят още масло в огъня, разгарящ се мржду Хари и кралския двор, само четири месеца след началото на управлението на баща им, крал Чарлз III, съобщава NBC. Представители на Хари отказаха да коментират записа. Дворецът Кенсингтън, който представлява Уилям, и Бъкингамският дворец, който представлява Чарлз, също отказаха да коментират твърденията, направени в книгата. Ето някои от най-забележителните части от книгата:

Даяна

Докато присъства на полуфинала на Световното първенство по ръгби през 2007 г. в Париж, тогава 23-годишният Хари кара през същия тунел, където майка му загина преди 10 години. В нощта на полуфинала принцът моли шофьора си да мине през същия тунел, в който Даяна е катастрофирала, и то точно с 65 мили в час. "Тръгнахме, минавайки през трафика, минавайки покрай Риц, където мама е яла последното си ядене с приятеля си през онази августовска вечер. След това стигнахме до отвора на тунела. Втурнахме се напред, минахме през ръба на входа на тунела - неравността, която уж е накарала мерцедесът на мама да се отклони от курса", пише Хари в мемоарите си и продължава: "Когато колата навлезе в тунела, аз се наведох напред, наблюдавах как светлината се променя, наблюдавах как бетонните колони мигат покрай мен. Преброих ги, преброих ударите на сърцето си и след няколко секунди излязохме от другата страна. Седнах назад. Тихо казах: "Това ли е всичко? Това е нищо. Просто прав тунел." Винаги съм си представял тунела като някакъв коварен проход, присъщо опасен, но това беше просто кратък, прост тунел без излишни украшения. Няма причина някой някога да умре вътре". След което накарал шофьорът отново да мине през тунела. "Дълбоко в себе си се надявах да почувствам в този тунел това, което почувствах, когато ми дадоха полицейските досиета — недоверие. Съмнение. Вместо това, това беше нощта, когато всички съмнения отпаднаха. "Тя е мъртва", помислих си. Господи, тя наистина си отиде завинаги. Отивам до края, който се преструвах, че търся. И сега никога нямаше да мога да се отърва от него. Мислех, че шофирането в тунела ще сложи край или ще спре за кратко болката, десетилетието на неумолима болка. Вместо това донесе началото", разказва още принц Хари.

Наркотици

Приемах кокаин. По време на ловен уикенд, някой ми предложи. „Не беше много забавно и не ме накара да се чувствам особено щастлив, както изглежда се случваше на другите, но ме накара да се почувствам различен и това беше основната ми цел. Да чувствам. Да бъда различен.“ Хари признава, че употребата на наркотици е бил опит да разтърси кралското семейство. „Бях седемнадесетгодишен, бях готов да опитам почти всичко, което би променило предварително установения ред“, пише той.

Камила

Хари пише и за момента, в който баща му се жени за Камила Паркър Боулс, след развода с принцеса Даяна. „Въпреки че Уили и аз го умолявахме да не го прави, баща ми непоколебим. Пожелахме му всичко най-добро. Разбрахме, че той ще бъде с жената, която винаги е обичал, жената, която съдбата беше подготвила за него от самото начало.

Броят на жертвите в Афганистан

Хари пише подробно за престоя си в Афганистан, където е пилотирал хеликоптери Apache в южната провинция Хелманд като част от Въздушния корпус на британската армия. Той признава, че е убил 25 вражески души. „Това не е нещо, което ме изпълва с гордост, но и не се срамувах“, казва той в книгата. „Повечето войници не знаят точно колко убийства имат на сметката си. В бойни условия често стреляте безразборно. Въпреки това, в ерата на апачите и лаптопите, всичко, което правех по време на две мисии, беше записано и с времеви печат“, пише Хари.

Бой с Уилям

Братята се спречкват в бившия дом на Хари и Меган на територията на двореца Кенсингтън в Лондон през 2019 г. Там, пише Хари, Уилям нарекъл Меган"трудна" и "груба". След това конфронтацията ескалира, разказва книгата, като накрая Уилям хваща Хари за яката и разкъсва огърлицата му, преди да го събори на пода. “Той ме сграбчи за яката, скъса огърлицата ми и ме повали на пода”, пише той в книгата.  Приземих се върху купата на кучето, която се счупи под гърба ми, а парчетата се врязаха в мен. Лежах за миг, замаян, после се изправих на крака и му казах да се махне”. По-късно Уилям се върна и се извини, пише Хари.

Девственост

Хари разказва, че е загубил девствеността си в полето зад оживена кръчма, с “по-възрастна дама”, която “много обичала конете”. Но той смята, че това е било “унизителен епизод” и съжалява, че се е случило на открито, където е можело да ги видят.

Наследник

Хари разкрива, че Чарлз се е шегувал дали наистина е негов баща. “Кой знае дали наистина съм принц на Уелс? Кой знае дали изобщо съм истинският ти баща?” пише Хари. “Той се смееше и се смееше, макар че това беше изключително нелепа шега, като се има предвид слухът, който се разпространяваше точно тогава, че истинският ми баща е един от бившите любовници на мама: Майор Джеймс Хюит.” Майката на Хари, принцеса Даяна, имаше петгодишна афера с Хюит, бивш кавалерийски офицер, което породи упорити спекулации, че той може да е баща на Хари. Отбелязвайки, че Хюит има подобна “пламтящоруса коса”, Хари заклеймява твърдението като предизвикан от таблоидния “садизъм”. “Майка ми не се е срещала с майор Хюит, докато не съм се родил”, отбелязва той.