Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди НАТО да не изпраща изтребители в Украйна и да не извършва дейности по поддръжката им в Полша, предаде ДПА. По думите му това би било равнозначно на директно започване на война срещу Русия.

"Всички, които вземат решение да доставят (или ремонтират) подобно оборудване или средства за унищожение, наред с чуждестранните наемници и военните инструктори, ще трябва да се разглеждат като легитимна военна цел", написа Медведев в "Телеграм".

Според него това изглежда е и единственото нещо, което спира "западните инфантили" да доставят самолети и оръжия с далечен обсег на действие на "киевските наркомани".

Той допълни, че не очаква въздържанието им да продължи дълго, защото "изкушението да се унищожи Русия е голямо".

Когато беше министър-председател и президент, Медведев бе считан за либерално настроен държавник. Сега той е заместник-председател на руския Съвет за сигурност и се представя като привърженик на твърдолинеен подход в контекста на войната в Украйна. Според някои наблюдатели това се дължи на стремежа му да си осигури позиции в руската структура на властта.