За втори път българите в Чикаго ще отбележат най-светлия ни празник - 24 май, с Парад на България. Празникът ще събере отново българчетата в града с най-голяма общност зад граница, културните организации и фолклорните състави. Датата е 21 май, неделя, а събитието отново ще е в парка „Ротъри грийн“ в Елк гроув вилидж.  Специално за събитието от България пристига и певицата Мария Илиева, която ще забавлява българите от сцената на събора след парада.

И тази година организатори на събитието са Генералното консулство на България в Чикаго и кметството на Елк гроув вилидж. Отново генерален спонсор е компанията MERX Global на братята Христиан и Павел Пеневи и с подкрепата на консултантската компания Prospect Licensing and Consulting и Eurotrans express. BG VOICE е медиен партньор.

Първият парад миналата година събра хиляди българи, 

които отпразнуваха 24 май заедно. И тази година на сцената ще се качат талантливи българчета, българските фолклорни ансамбли и още много забавления за цялото семейство през деня.

Началото на празничното шествие ще е в 11 часа от южния паркинг на Elk Grove High School (вход 29) и ще продължи до началото на близкия Rotary Green Park. Там ще бъдат разположени голяма сцена за забавната програма, детски надуваем замък, кът на българските бизнеси, както и скари с българска храна и алкохолни и безалкохолни напитки.

Поканени за участие са всички български училища в Средния Запад и САЩ, както и всички културни и родолюбиви организации, ансамбли и таланти. 

Парадът ще даде възможност Българската общност да покаже гордостта си от своята култура, традиции и история, подобно на другите големи общности в Америка.

Освен Мария Илиева, на сцената ще видим изпълнения на българските фолклорни състави в града, децата от нашите училища, цигуларя Свет с Лейди Би, DJ Мати и още много изненади.