Българчетата от "Патиланско царство" в Чикаго си тръгнаха с пет първи места и наградата на публиката от шоуто  "Еxpress Yorself" в неделя вечер, организирано от фондацията „Аrts for kids".

Децата се представиха и в двете категории - фешън шоуто и таланти. По време на модното дефиле всеки участник трябваше да покаже най-доброто от себе си чрез аксесоарите и тоалетите, които ще трябва да подготви. Журито,  избере „Fashion star", а публиката ще гласува за своя любимец. Всички звезди отидоха при българчета. 

На подиума ще първо излязоха най- малките. Това са 3 красиви госпожици, които са на 4 г. - Надя, Мария и Вивиан, които са в детската градина към училището „Синьото мече". Те дефилираха, облечени в сладурските роклички на фирма „Crochet Ivon World". Вивиан Поповски спечели не само първото място от журито, но и сърцата на публиката и тяхната награда. 

Шоуто продължи с по-големите. В групата на тийнейджърите, школото също има солидно участие с 6 представители - Мария, Иванджелина, Алекс, Ерик, Доника, Стелияна. Първото място и там отиде при българче - 12-годишната Иванджелина Гочева.

И при най-големите първото място отиде при възпитаник на "Патиланско царство" - 14-годишният Алекс Велинов. Той спечели и наградата на публиката.

Между модните дефилета се изявяваха и талантите. Сънародниците ни се представяиха с хип-хоп танц с участието на Мария, Иванджелина, Доника и Стелияна и със стандартни танци в изпълнение на Мария и Ерик. Йоанна Смилкова изпълни две песни и показа  таланта си и вокалното си майсторство.

Директорът на „Патиланско царство" Роси Дамянова е повече от щастлива и горда от отличното представяне на своите деца и казва, че още при прослушванията организаторите били изключително впечатлени от харизмата, професионализма и самочувствието на малчуганите, разказват в „Патиланско царство".

Неговите възпитаници не излизат за първи път на сцената. Имат богат опит и са отлично подготвени. Това е причината на кастинга те да демонстрират професионализъм, който липсваше при повечето кандидати.