39 дни продължава издирването на Емил Боев, който изчезна на 27 януари, по време на празника “Сурва” в Перник. 

Пред NOVA майката на момчето изрази съмнения, че той може да се намира при хора, които се притесняват да съобщят това. 

Искам да призова, ако може някой, в каквото и състояние да е Емил, да ми върне детето”, каза Иванка Боева в ефира на NOVA.

Тя смята, че момчето вече може да не изглежда така, както е изглеждал в деня на изчезването. Тя предположи, че може да е отслабнал и да е с къса коса. 

Може да е паднал, да е загубил паметта си, да не знае кой е”, каза майка му. По думите й досега никой не се е обадил, за да даде някаква информация за Емил. Семейството дава награда от 100 хил. лв., ако някой им съобщи местонахождението на момчето. 

Тя каза, че е разговаряла със сина си в деня на изчезването му. “Аз говорих с него, когато той вече беше в Перник, в 9.10 вечерта в петък. Чухме се по телефона. Той ми каза: Мамо, ние сме в Перник с приятели, не се притеснявай. Абсолютно нормално си говореше. Той винаги казва, че много ме обича, това беше последното, което ми каза”, спомня си Иванка. 

Пред нея е споделил, че има къде да пренощува. Бил в добро настроение и с приятели. Към него не е имало отправяни заплахи. “Ние точно това се чудим, как едно обикновено момче... Той не е свързан с никакви криминални неща, няма такива познати. Той е спокоен, уравновесен, весел, на него страстта му е скейтбордът”, каза майката на Емил. 

Иванка изрази и съмнение, че полицията извършва ефективно търсене.

Оказало се, че има камери, записите от които не са прегледани. 

Ние доста време с баща му искахме записи на камери, защото това е жизненоважно в момента, но в крайна сметка от полицията казват, че всички са прегледани”, каза още тя. 

По думите й се е оказало, че има записи от охранителните камери на къща, за които собственичката на имота се свързала със семейството, за да им ги предостави. Полицията не я е търсила и тя не ги е давала на разследващите, твърди майката. 

Според нея на кадрите се вижда младеж, който минава по улицата. Камерите обаче не обхващат улица в близост, по която той е тръгнал и не е ясно какво се е случило. “Чува се само лай на кучета, може да е минавал от там. Това са догадки. На тази къща, като не са прегледани записите, не можем да сме сигурни че са прегледани и всички останали записи”, каза още Иванка Боева.

По думите й има

много необясними неща при изчезването на Емил.

Едно от тях е, че Емил си е оставил телефона в колата, с която отишъл в Перник. 

Всичко е странно. Ние вече какви ли не варианти сме мислили. Искахме да видим, какво се е направило, какви хора са разпитани. Оказа се, че нито един перничанин не е разпитан. Самите хора в Перник са възмутени, защото не са били търсени от полицията”, каза тя и уточни, че разпити са правени само на семейството. 

Ако се притеснява някой да го върне, да го върне. Ние ще се погрижим за детето си. Ние ще се справим, само да е жив”, каза тя.

По думите й от полицията са намекнали няколко пъти за “чужда намеса” при изчезването на Емил. 

Родителите поискали да се претърси близък язовир, от им било отказано, тъй като нямало основание за това. 

Доброволци продължават да обхождат района на Перник. “Доброволците продължават с Мартин (брата на Емил, бел. ред.) да правят обходи. Всеки ден ходим в Перник, не само в събота и неделя. Аз не съм видяла или чула да са разпитвани хора или да се обхожда. “От много време казват, че все едно е спряло да се търси”, каза Иванка Боева.