„Ку-Ку Бенд“ подготвят грандиозен спектакъл за българите в Чикаго този септември. Групата празнува 30 години на сцената със световно турне, което обиколи двайсетина български града, а сега отива и в Щатите – 13 години след първото им турне там.  Концертът ще е на 30 септември в Compass Arena. Билети се продават на www.BG-Chicago.com.

„Гледаме на този концерт в Чикаго като на, може би, едно от най-важните музикални събития за групата“, каза Евгени Димитров-Маестрото в интервю за BG VOICE. Той сподели, че пазят топли спомени от първото си идване през 2010 година. „Беше наистина много специална атмосферата за нас. Публиката, която е в Америка, пак са българи, но е по-различна. Там, смея да кажа, че е много по-емоционално. Въобще емоционалният статус е много по-сериозен.“, смята Маестрото.

Той обеща една „стратегическа разходка по целия репертоар и творчество на „Ку-ку бенд“ за последните 30 години. А за българите в Чикаго ще има и допълнителни изненади. 

„Аз искам да се похвалим, че ние сме от малкото хора, които отиваме там да свирим, т.е. няма никви плейбеци, няма бекинг тракове. Отиваме с инструментите, това, което сме ние и свирим на живо - цялата банда. И мисля, че хората ще останат много доволни от това, защото не отива само солистът. Мисля, че ще стане много яко. И който не си е купил билети, трябва да побърза.“, каза китаристът Цветан Недялков. 

От групата обещават, че публиката в Чикаго ще види спектакъла на „Ку-Ку бенд“ в целия му блясък. „В най-съкратения състав сме 25-26 човека. Всички тези хора работят с една единствена цел всичко да се изпълнява на живо, всичко да бъде очаквано направено максимално добре, за да може продукта, който предлагаме, да бъде на максимално ниво.“, казва Евгени Димитров-Маестрото. 

Музикантите казват, че липсата на Слави в началото е била повод за притеснение за тях, но реакцията на публиката в залите в България им е дала увереност. „Няма какво да се лъжем, тази група е създадена от Слави и тя съществува благодарение на него всичките тези години. И като трябваше да ходим без в началото имаше една граница, която трябваше да прескочим. Но след миналогодишното турне мисля, че хората ни възприемат наистина като

„Ку-ку бенд“ - самостоятелна бойна единица.

В крайна сметка ние свирим нашите си песни. Песните звучат така, както звучат в албумите ни, защото реално това са хората, които са записали тези песни. Ние сме ги сътворили като музика, като аранжименти, като всичко. Събираме цялата тази енергия, която идва от всеки един от нас. Тя е като чук.  Изпращаме е към публиката, така че да въздейства максимално добре. Но това се прави с много работа, наистина изключително много работа.“, обяснява Маестрото. С него на сцената ще се качат солистите Борис Солтарийски, Невена Цонева, Лилия Стефанова, тромпетистът Йордан Йончев-Гъмзата,  китаристите Георги Милчев-Годжи, Цветан Недялков и Николай Арабаджиев, на кларинета - Илия Илиев, саксофон от Евгени Йотов, пианистът Кристиан Илиев, барабанистът Венелин Венков и на перкусиите - Рейди Бризуела.