39-годишен мъж похити автобус, пълен с пътници в Атланта. Уби единия от тях със собствения му пистолет, а след това последва лудо преследване подобно на холивудски филм по улиците на Атланта. 

Похитителят Джоузеф Гриър успял да вземе за заложници цели 17 души в автобуса и да насочи пистолет към главата на шофьора, след което го накарал да кара с бясна скорост, за да не бъдат хванати от полицията. 

В същото време телефон 911 бил залят от съобщения с молби за помощ от заложниците, които пишели и на близките си да се свържат с полицията.

Но когато полицията пристигнала на мястото и се опитала да се изправи срещу стрелеца, Гриър държал на мушка шофьора на автобуса и го принудил да потегли, според началника на полицията в Атланта Дарин Шербаум.

Последвалото полицейско преследване в час пик преминало през магистралата и крайградски улици, като автобусът бил гонен от полицяита през поне два окръга. Понякога той се блъскал в други автомобили и навлизал в насрещното движение.

В автобуса един от пътниците тайно останал на линия 911, което позволило на властите да чуят суматохата - каза Шербаум. Кметът Андре Дикенс заяви, че хаосът е звучал като филмова сцена, тъй като заподозреният е „опрял пистолет в главата на шофьора на автобуса и казва: „Не спирайте този автобус, иначе ще се стане по-лошо“.

Когато автобусът най-накрая спрял на осеяна с дървета улица в предградието Стоун Маунтин, пътниците избягали навън и Гриър бил арестуван, съобщиха от полицията.

Пътник, който е бил намерен прострелян в автобуса, е бил откаран в болница, където по-късно е починал, съобщиха служители. Самоличността на жертвата ще бъде разкрита, след като семейството ѝ бъде уведомено. 

Все още не са ясни мотивите на Гриър. Той бил описан от похитените като „малко луд“. Те разказали, че още с качването си в автобуса, той започнал да се кара с пътниците. Именно тогава взел пистолета на един от тях и го прострелял. След това започнало бясното преследване.