Борислав Михайлов

Любослав Пенев нападна  членовете на Изпълкома на БФС в предаването ,,120 минути" на bTV. Бившият селекционер на България конкретно атакува Йордан Лечков, Емил Костадинов, Кирил Домусчиев и Атанас Фурнаджиев. На места нападките бяха доста злостни и видимо дори на лична основа. Ето част от любопитното  интервю:

Как сте, г-н Пенев?
- Окей. Не съм на 18 години, че да се притеснявам. Работохолик съм, прям съм, честен съм.
- Казахте, че не сте послушко...
- При мен няма как да се случи да ми се месят. Моят ред е йерархия, а не анархия. Прав ли съм, крив ли съм, това е положението.
- Борислав Михайлов каза, че футболистите са ви предали...
- Защо уволняват мен тогава, а не тях? През последните четири седмици слушам много изказвания на хора от изпълкома на БФС. Не съм съгласен с оценките им. Най-вече от такива, които нямат нищо общо с футбола.
- Но България игра слабо срещу Малта...
- Да, слабо. Не се представихме, както очаквахме. Но един Венци Стефанов говори за срам. Може би го е срам, че няма нито един футболист от Славия. Преди не го беше срам, когато имаше играч в националния. Друг казва, че не разбира, но се изказва. Може да говори за джанти, паркети, за цолаж. Това е Атанас Фурнаджиев. Във футболния съюз има доста лицемери. Спринтират към камерите, като ги видят. За да ги интервюират.
- Критикува ви и Кирил Домусчиев...
- Стигаме и до него. Имал икономическо образование, но не разбирал от футбол. Да си брои корабите. Да говори за хапчета, какъв цвят да са, за какво се използват. Много е нисък, когато отиде в чужбина. Нисичък, един такъв тихичък, промъква се... Виждал съм го. Има отбор в Шампионската лига. Добре, да финансират тимовете си. Но да помагат на българския футбол. Тези тримата нищо не разбират. Домусчиев не знае за какво става въпрос. Не знае какво е вътрешен и външен халф, какво е кондиционна подготовка... Домусчиев в училище не го пускаха да рита дори и на двора...
- Уволниха ви и двама от вашите приятели от четвъртите в света Емил Костадинов и Йордан Лечков...
- Първо, аз още съм селекционер на България. Никой не ми е казвал, че съм уволнен. Но стигаме и до тях. Това, че се опитват да вземат треньорски лиценз, не ги прави треньори. Разказаха ми колко смешни са били на една тренировка в НСА миналата седмица. Аз съм им бил приятел, но те на мен никога не са били. Всеки трябва да си знае мястото в гьола. За три години съм виждал два пъти Костадинов на тренировка на националния отбор. Той не се появява на юношеските тимове, за които се води отговорник. Ще ви разкажа един случай. Мисля, че беше от март 2007-а. Въртях у нас каналите и попаднах на ,,Шоуто на Слави". Виждам - Костадинов. Дават му да напише нещо в книгата с пожеланията. Написа ,,Бади такав, какавто си!" В три думи направи три правописни грешки. Май променяме азбуката. Леко ми се вижда неграмотен за заемания от него пост. Сега няма да издирваме в кое училище е учил и коя е била учителката му. Миналата седмица уволняват треньора на юношите (Методи Деянов - б.а.). Една секретарка му се обадила, че Боби Михайлов бил ядосан. Едно време Иван Вуцов го беше определил най-добре - ако Костадинов не го събудиш, ще спи три дни в стаята си. Отговарял за юношите? Те капацитети като Йоаким Льов и Висенте дел Боске ще го чакат да се наспи, после да изпуши 2-3 цигари...
- А Лечков?
- Два пъти съм се виждал с него, след като станах селекционер. В интерес на истината най-честите срещи бяха с Боби Михайлов. Лечков е известен лицемер в БФС. Чете по различен начин значението на думите. Колко дела има срещу него? Пет, седем или сто? Как така е на свобода? Беше на път да затрие Сливен, а също и футболния си отбор. Та тези трима плюс двама ще казват кой да е треньор на националния отбор.
- Имаше ли заговор срещу вас?
- Нямам доказателства, а само съмнение. Истината е, че отборът си отвори очите, започна да играе. Това ни е нивото, това са футболистите. Когато не играят в клубните си отбори, не може да са на 100 процента в националния. Лечков е големият виновник Димитър Бербатов да не е в отбора. Четири-пет пъти говорих с Бербатов, беше готов да се върне. Той с мен като треньор щеше да счупи рекорди. Ще ви кажа няколко статистики от мача с Малта. Имаме 40 центрирания, 67 процента владеене на топката, 23 удара, две греди, 12 корнера. Ако имахме нападател от класата на Бербатов, щяхме да вкараме и повече голове. Виновникът е отговорникът за националните отбори. Лечков и Костадинов веднага трябва да си подадат оставките, а не да ме карат мен.
- Феновете изглеждат твърдо зад вас...
- Не мислете, че не слушах какво викаха на мача ЦСКА - „Лудогорец". Благодарен съм им за подкрепата.
- Може ли да е имало черно тото на мача с Малта?
- Аз от това не разбирам. Това не са моите теми.