Неочакван заподозрян за въоръжения грабеж в заложна къща има полицията в Благоевград. 

Задържан е служителят на къщата, който е подал сигнал за обира, след което е откаран в болница в тежко състояние, дължащо се на шока, съобщава "Струма". Според полицията обирът е инсцениран.

След часове работа криминалисти от Второ управление на МВР в Благоевград задържаха за разпити служителя  на заложна къща, собственост на врачанската фирма ПТ "Финанс", за която вчера бе съобщено, че е ограбена. Той за момента е основният заподозрян, че е извършител на грабежа и е подвел органите на реда.

Криминалистите го задържали, след като от фирмата, собственик на заложната къща, го посочили като евентуален извършител, тъй като е имало и други случаи, в които те са установявали липси в заложната къща. Георги Н. работил във  фирмата им около 6 години . Охранителна   камера наоколо разкирва, че никой не е влизал в заложната къща освен него. 

Работата със задържания Георги Н.  продължава с разпитите му. Припомняме, че служителят на заложната къща на ул. "14 полк" вдигна полицията на крак вчера около 13 часа и разказа, че две въоръжени и маскирани лица го нападнали и откраднали оборота близо 8 000 лева и около 400 грама злато.

Той дори изплаши ченгетата, че му прилошало и беше извикан медицински екип на мястото. За момента 27-годишният Георги от Сливен,е основният заподозрян за тежкото криминално престъпление. Ще съобщим подробности по-късно.