Lenovo представи първия смартфон с добавена реалност. Устройството се казва Phab 2 Pro и използва технологията за добавена реалност Project Tango, която вече ще е известна като Google Tango. Телефонът има 6.4-инчов екран с 4K резолюция. Той използва процесор Qualcomm Snapdragon 652. Устройството разполага още с 16МР камера, 4GB оперативна памет и вградена батерия с капацитет 4,000 mAh.

Най-интересната част на Phab 2 Pro е Google Tango. Технологията използва втора камера в телефона, която е с широкоъгълен обектив и сензор за дълбочина. Чрез тях телефонът може да "картографира" помещения, да следи обекти и да добавя виртуални елементи. Първите приложения за Tango са на американския природонаучен музей. Има и игра за виртуално домино и др. Първоначално ще има около 25 приложения, но Lenovo очаква до края на годината те да са над 100 и всички да използват максимално възможностите на добавената реалност на Tango.

Телефонът ще струва $500 и ще започне да се продава през есента. Очакванията са, че скоро технологията ще е достатъчно развита, за да се използва и от по-малки устройства. Phab 2 Pro е първият опит на Tango в реалния свят след няколко години прототипи и тестове от страна на Google и след това и Lenovo.