По туристическите дестинации почти задължително има художник, който срещу $5-10 ще ви нарисува портрет, докато ви гледа. Човешките умения трябва да се ценят високо! През последните години обаче технологиите плашещо бързо напредват и има опасност да задминат нас - човеците, в близкото бъдеще. Толкова напредват, че една нова технология позволява на хибридния автомобил ,,Лексус Is300h" да рисува ваш портрет вместо опитен художник с разликата, че художникът има физически сетива, докато автомобилът ви рисува, без да ви вижда. Нещо повече - рисува ви, докато шофирате, и моментално показва как изглеждате на LCD дисплея на таблото.

За да провокира икономично каране, художникът Серхио Албиако е изработил компютърен софтуер, който създава ваш образ, взимайки данните от начина и стила на шофиране - скорост на движение, обороти на бензиновия двигател, колко често карате само на ток, натисканията на газта и ред други фактори. Ако „жалите" педала на газта (предимно на ел. режим), ликът ви е много приятен и ярък. Ако карате както си му е редът (разбирайте нормално, а не като баба), малко поразмазвате фасона си. А щом се опитате да се превъплътите в Себастиян Фетел, заприличвате на грозна маймуна. Много забавно. Децата ви ще искат да карате всеки път много бързо и неикономично, за да се посмеят. И все пак разковничето е, че първоначално трябва да качите ваша снимка, на базата на която колата да разбере що за лице притежавате.

Всички сме единодушни, че по-нервно каращите натури ще имат намалено самочувствие, тъй като ще виждат лицето си с форма на задни части. Докато туткащите се автомобилисти ще са доволни от себе си и живота, защото тяхното лице няма да изглежда като хелоуинска маска. Проектът е само пробна концепция, която обаче работи и ако дребните симпатични японци решат да я сложат в колите си, то следващият ви ,,Лексус" ще е я има. Дано японците да размислят.