Убийството на Женския пазар в София, което е заради спор за врата, е посегателство над цяло семейство.

Росен Цанов, кум на застреляния Иво Андреев

Мъжът беше убит след вражда със съсед. По непотвърдена информация е застрелян пред очите на съпругата си.Инцидентът става в близост до Женския пазар, мъжът издъхва на път към болницата. Оказа се, че извършителят е бивш военен, притежавал е незаконно оръжие, което захвърля на метри от кооперацията, в която живее.

Това не е просто убийство,

това е посегателство над цяло семейство, каза Росен Цанов пред NOVA.По думите му семейството понася тежко случилото се. „Тепърва предстои да се решава какво да се прави със собствеността в кооперацията. Съпругата му търси опции как да продължи живота си занапред. Почти невъзможно е да се остане на това място. Това е трудно да си го представи дори страничен човек като опция”.

Кумът на жертвата

разказа и подробности за спора, възникнал заради врата. „Цялото събрание на блока е било съгласно тази врата да бъде поправена. В случая е било взето решение вратата да бъде сменена с нова”, категоричен е той.Убитият е имал конфликт със съседа си от поне 7 до 10 години, като ситуацията е ескалирала постепенно. „Убиецът през лятото на 2021 година е ритнал бременната съпруга на жертвата. Надя и Иво подадоха официална жалба. Но кварталният полицай е казал „Вземете си електрошок”. Това го е казал а ниво като решение на проблема след множеството подадени жалби”.