Tрима футболисти на Берое са били хванати да крадат хранителни продукти от магазин до стадиона.  Собственикът на магазина не е сигнализирал в полицията, защото е фен на Берое, който помага на други спортове в града. Това не е първа кражба на състезатели от клуба във въпросния магазин, които са прибегнали до този прийом, защото нямало какво да ядат, съобщава Sportal, цитирайки писмо на фен на "заралии".

Ето какво пише човекът:

“Не знам дали до вас е достигнала следната информация, засега в Стара Загора се гледа да се мълчи максимално по темата.

Заплатите в Берое се плащат очевидно избирателно, някои играчи вземат - някои не вземат заплати.

 Преди мача с Арда трима играчи са ХВАНАТИ ДА КРАДАТ ХРАНА от супермаркета -  верига супермаркети в Стара Загора, с три букви. Обектът е близо до района на стадиона. Трима чужденци са крали боб, ориз и макарони. И то не за първи път, просто този път работещите в магазина вече са извикали СОТ. Те са извикали Стелиан Попчев от клуба, който е ходил да ги спасява да не се се правят панаири.

Това е публична тайна в Стара Загора, дължат се пари за квартири, дължат се пари за хотели, дължат се пари за хранене по гостувания.

Отбора трупа задължения за които не се говори към момента, само се пишат статии как се привличат чужденци с визитки - без да се задава въпросът как така се плащат заплати и трансферни суми за тях, а в същото време не се плащат заплати на други играчи които от глад крадат от магазините. Други играчи разтрогнаха заради забавяне/неплащане - но в същото време се взимат играчи от Бока Хуниорс. Школата е оставена на абсолютен самотек и детските отбори разчитат единствено на организация ( и в много случаи и заплащане на текущи обикновени разходи ) на треньорите и родителите.

Проверете фирмата собственик на Берое в търговския регистър -  създадена тази година, с капитал 20 лв. Ама вече притежава футболен отбор :) Това са неща за които никой не говори, а следващият фалит на отбор забатачен от чужди "инвеститори" може да стане реалност съвсем скоро. Собственикът на Берое обяви , цитирам : "4-5 мил евро инвестиция още първия сезон". Снимки с екип на Роналдиньо и т.н , но не се споменава че това е фалиралата марка за спортни стоки на Роналдиньо, която няма други клиенти.

Хубави са статиите за трансферите от Аржентина, но моля, обърнете внимание на случващото се в Берое и начина на управление на клуба - който беше даден без пари на Ернан Банато и нямаше задължения до този момент.”, гласи писмото на старозагореца.