Все повече хора имат по няколко различни устройства. Обикновено искаме да разполагаме с всички файлове на всяко от тях по всяко време. За съжаление това не е възможно на този етап. Но една млада компания с името ,,The CGC team" работи по негово евентуално решение. Компанията разработва устройството „Лима", което променя начина, по който останалата ни техника запазва информация. ,,С „Лима" всички ваши устройства работят като група. Те съдържат едни и същи файлове, сякаш са едно устройство", коментират създателите. По същество „Лима" е адаптер, който се свързва с интернет посредством LAN кабел, от едната страна, и с устройствата чрез USB кабел - от другата, ако можем да перифразираме една популярна доскоро реклама. Lima автоматично синхронизира цялото съдържание между устройствата си.

То не съхранява данните в отдалечен сървър, а обединява наличното пространство от всички устройства на потребителя в едно. Няма проблем той да си направи и домашен сървър, който да свърже с „Лима" и да използва на всичките си джаджи. Всеки „Лима" адаптер поддържа и връзка с до 8 външни твърди диска, като чрез допълнителния софтуер обединява и техния капацитет в едно. Така практически смартфон със 16GB собствена памет може  да разполага с файлове с общ размер няколко терабайта, като единственото условие е да е налична връзка с интернет.

За дните, когато ще пътуваме до място без достъп до мрежата, можем да изберем кои файлове искаме да са достъпни и офлайн на съответното устройство. От компанията дори твърдят, че са разработили нова технология, която значително ускорява трансфера на данни и няколко хиляди снимки могат да бъдат изпратени за секунда.

Разбира се, доколко това е вярно, ще може да се проведи едва след като „Лима" излезе в продажба. Това се очаква да се случи през пролетта на следващата година. Цената на една „Лима" ще е около $150. Потребителите ще могат да свързват и повече от една „Лима" в своите мрежи. Това ще увеличи скоростта на трансфер на данни между устройствата им и ще повиши тяхната сигурност, твърдят от компанията.