Кола на НСО избутва шофьори на други автомобили от пътя. Случката с опасното каране се разиграва в Кресненското дефиле. Кадри от нея бяха разпространени от NOVA. На тях се вижда как автомобил предприема опасни маневри като изпреварва колите, отибва ги от пътя и едва не се стига до сблъсъци.

Според очевидци на случката шофьорът се движи с пусната звукова и светлинна сигнализация. Рисковото изпреварване се случва преди 4 дни в Кресненското дефиле, където преди 2 месеца бяха монтирани колчета именно за да спрат опасните маневри и където беше въведено оганичение от 50 километра в час.

На видеоклипа, заснет от свидетел, ясно се забелязва как колата избутва другите автомобили от платното за движение.

И въпреки че първоначално от НСО отрекоха това да е тяхна кола, повторна проверка показва точно обратното. „Той изпревари първо нас, след това още няколко коли и се движеше с много висока скорост. Имаше сигнална лампа и звуков сигнал”, разказва пред NOVA свидетел, пожелал да остане анонимен. „Излязохме извън банкета и успяхме по някакъв начин да отбием, за да го пуснем. Имаше коли, които не му даваха да изпреварва много дълго време и той караше много близко залепен за тях”, добавя очевидецът.