Кулезич като пеперудка подскача от телевизия в телевизия

По заповед на СЕМ тв операторите спряха сигнала за излъчването на ТВ7 малко след като започна новото предаване „Насреща Люба Кулезич". Според екипа на ТВ7 спирането на излъчването на телевизията е станало, след като СЕМ реши миналия понеделник да отнеме лиценза на телевизията. Операторите са били уведомени с писмо, в което един от мотивите е, че „се действа в извънредни ситуации в името на обществения интерес".

Не се излъчва както ТВ7, така и другият канал - Супер 7. От компанията собственик на каналите обявиха, че ще възстановят сигнала, след като компетентният съд отмени заповедта за спиране на излъчването вследствие на тяхната жалба.

Ден по-късно телевизията действително тръгна със сутрешен блок - 1-часово предаване, в което Люба Кулезич и титулярният водещ разискваха конспиративни теории за спирането на ТВ7. Разговорите по темата продължиха и в предаването на Кулезич, което бе повторено отново по-късно през деня. До новинарска емисия не се стигна.

Цялата техника на телевизията отдавна е залог по кредит, който не се изплаща, и следва да бъде предадена на кредитора. Преди няколко дни от офисите бе иззета машина, която показва видеа и надписи.

Новината за спирането на ТВ7, и то с решение на СЕМ, бе съобщена само в няколко сайта, нито една от големите медии не я отрази.

Спирането стана, въпреки че според Закона за радио и телевизия за излъчване по кабел не се изисква лиценз, а само регистрационен режим. Тоест спирането на излъчването от страна на кабелни оператори като „Виваком", „Близу" и др. не може да е по заповед на СЕМ. СЕМ е само оправдание, той излиза с решение, за да оправдае дърпането на шалтера.

Спирането става в момент, когато телевизията рестартира програмата си и се опитва да тръгне отново, след като спря всички предавания от началото на годината. Очевидно властта е уплашена, та прибягва до най-лесното - дърпане на шалтера. Макар и не съвсем законно.

В момента, в който телевизията се опитва да тръгне отново с директни предавания, влизат синдици и започват да изнасят техниката.

Преди няколко месеца, когато предишният опит телевизията да бъде спряна се оказа неуспешен поради силния граждански отпор, BG VOICE прогнозира, че ще има втори опит и той вече ще успее. Причината тази телевизия да се атакува е, че остана единствената частица от някогашната империя на Цветан Василев, която не премина в противниковия лагер и не му измени. Тя продължи да работи в тясно сътрудничество с него, което хората, изритали Василев в Сърбия, не биха допуснали.

Случаят показва, че другите телевизии са под контрол, не представляват опасност, а ТВ7 започна да представлява.

Любопитна подробност е, че всичко това се случва в момент, когато в тази телевизия се

завърна Люба Кулезич. На 25 февруари 2013 г. Люба Кулезич бе уволнена от ТВ7, където се изявяваше като защитник на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. След това правеше предаване в Нова телевизия - „На светло с Люба Кулезич", където стреляше от упор по БСП, ДПС и лично срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев. И някъде между тия 2 събития Кулезич цъфна в праймтайма с подуто и натъртено лице, като „извършителите" останаха до ден днешен неизвестни.

Но на Кулезич са добре известни тия клети извършители, тъй като само тя знае срещу какво обслужваше едните лобита за сметка на другите и обратното.

На 5 август 2015 г. бе уволнена и предаването ѝ падна окончателно от ефир. Защото времената бяха вече други, политическите коалиции - също. Бареков бе в изолация, а Цветан Василев - прогонен зад граница. Не е нужно да се задълбава в биографията на сръбкинята, резултат от пламенната любов на родители партизани, за да е ясно, че се върти като пумпал - а с тия, а с ония. Ако не е за пари, значи е от чиста глупост.