Сигнал за скандално поведение на учител в час са подали родители на ученици. Случаят е от начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Оряхово.

Родители на първокласник показват запис, на който се чуват обидни квалификации, викове и грубо отношение към децата от страна на тяхната класна ръководителка. Категорични са, че реакциите ѝ са недопустими и настояват за намеса на отговорните институции.

Родителите, изпратили видеото, първо забелязали, че детето им се променя в негативен план – то постепенно започнало да се затваряло в себе си. Ето защо решили да проверят какво се случва, тъй като в класната стая на първокласниците нямало камера. 

На 19 февруари родителите предоставили записа с обидните квалификации на директорката. Срещнали се с нея в неформална среда – в дома на директорката. Тя им обещала да вземе мерки, но след това последвали заплахи към родителите, че ще бъдат съдени, защото записите са незаконни.

„Безобразни сте, да не казвам отвратителни… При теб неудобство няма – ти си опериран от срам. Ти срам нямаш никакъв. Как от по-голямо ще извадиш по-малко, ма. Кое не разбра, ма? Вие глави имате ли, ма? Вие безмозъчни ли сте? Аз ще ти разбия устата…“, се чува във записа. 

„Детето ни започна да се прибира от училище без настроение, с главоболие и болки в стомаха. Промени си поведението – спря да споделя каквото и да било с нас. Решихме да го заведен на психолог, чието мнение е, че детето е подложено на тормоз“, обясни Ангел Маринов пред bTV.

Той пита дали тази учителка си дава сметка за вредите, които нанася на тези малки деца, както и че те могат да отключат някакво заболяване. Според него децата са били тормозени и физически, не само вербално. 

„Всичките обиди, които учителката изрича срещу 7-годишни деца, са ненормални. Това е началото на тяхното обучение. Какво ще правим с тези деца оттук нататък? Защо всички деца спират да споделят с родителите си? Защото в училище им е казано да не казват нищо на родителите си“, каза майката на тормозеното дете Стела Манчева.

Учителката е обидена от случилото се, но е изпратила няколко души, които да я защитят. Според тях записа може да е манипулиран и те не вярват на него.