Кирил Петков: Трифонов си вкара автогол с "Песен за Лена". Обществото се обедини срещу него

Готови сме да предадем отхвърлената декларация като основа на следващите, посочи Петков

От: bgvoice 10:09 | 7 януари 2023 г.

Сложихме основните политики, приоритети и неща, които смятаме, че трябва да се случат в България. Това, което вчера видяхме е, че няма нито един коментар, изказване или въпрос. Огледах се и като видях, че няма въпрос или критика, се усетих, че много от хората в сградата не са там заради тези политики. Това заяви в ефира на bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. На 6 януари декларацията на втората политическа сила за приоритети беше отхвърлена в Народното събрание. „Вчера ни казаха – тези приоритети не искаме да ги дискутираме. Не ме е яд. Това е реалността. Уважение към БСП, защото те казаха, че не са съгласни с политиките за войната в Украйна. Нямаме проблем с това хора да не се съгласяват с нас, но да го заявят“, добави той.

„Продължаваме промяната“ ще върне втория мандат на президента Румен Радев в понеделник.

„Нека видим президентът на кого ще го даде. Ние сме готови да говорим с всеки за политики. Готови сме да предадем декларацията като основа на следващите“, посочи Петков. При третия мандат „Продължаваме промяната“ ще разговаря по политики, но не виждат голяма вероятност той да бъде реализиран. „Ние се движим от ценности и приоритети. Не сме готови да правим договорки“, категоричен е той. „Имахме дълъг разговор с президента Радев в началото на година. Той имаше критики, но беше разговор за бъдещето на държавата. Когато не сме съгласи с нещо, си го казваме“, допълни още Кирил Петков.

Той коментира и широко обсъжданата през последните дни „Песен за Лена“

„Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за "Капитан Андреево" и за мафиоти, има и хумор. Нека се посмеем заедно“, написа в профила си във Фейсбук лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, като сподели „Песен за Лена“. „Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ“, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ по повод песента. „Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята“, допълни Кирил Петков. Според него хората са се е обединили зад Лена Бориславова. „Призовавам всички наши опоненти да дават всичко, което ги притеснява, на ДАНС и прокуратурата. Това не ни притеснява, а изчиства теренът“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“. Според него последните три месеца са били прекарани „в обяснения по „фалшиви твърдения с голяма повторяемост“. „Ние сме се преборили да няма пълно затваряне на централите. Потенциално може да се поиска дерогация заради войната. Нашата теза е, че ако се направи заедно с Гърция и Румъния и те кажат, че е важно за региона, трите страни имат шанс“, обясни Кирил Петков.