Правителството няма да падне. Аз имам три дъщери и някой път играем на "Не се сърди човече". Една от тях много мрази да губи и обикновено след загуба се сърди, тръшка се. Бойко Борисов в момента е в ролята на загубилия. 

Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред "Нова".

"ГЕРБ трябва да преосмислят едно нещо. Тази стратегия - ние подкрепяме правителството, но не сме доволни от него - вече не работи за тях. Нещото, което работи за тях, ще работи и за България - стига толкова цупене. Време е да работим за хората", кометира още той. 

 
По думите му бюджетът, анонсиран от Асен Василев, е направен изключително съвестно.

"Имаме месец и половина да обсъждаме бюджета. Мисля, че всички реагират следизборно, някак прекалено", заяви Петков.

Всеки кмет, независимо от коя партия е, ако има успешен проект той ще бъде разгледан, каза политикът.

Петков запита Борисов дали подкрепя този шеф на ДАНС, който е причинил такава огромна щета на изборите или не. Той допълни, че президентът подкрепя този председател на ДАНС и ако Борисов също го подкрепя, то възниква въпроса за синхрона между двамата. Политикът каза, че явно в момента ДАНС не се координира с премиера, а Румен Радев трябва да преосмисли поведението си.

Петков отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление за обществени поръчки за нас 600 млн.лв.

Във връзка със загиналите в катастрофи спортни легенди в събота, Кирил Петков каза:

"Войната по пътищата е нещо, с което всички трябва да се преборим като общество. Надявам се следващият път прокуратурата да се задейства, без да трябва новината да се задейства от медиите."
ЧЕТЕТЕ ОЩЕ