Американската риалити звезда и моден моделка Ким Кардашян ще създаде инвестиционна компания SKKY Partners в близко бъдеще, съобщи The Wall Street Journal в сряда.

Според изданието бизнес партньор на Кардашян ще бъде инвестиционният експерт Джей Самънс. Фирмата ще инвестира в компании от сектори като потребителски стоки, хотелиерство, луксозни стоки, дигитална търговия, развлечения и медии, пише вестникът. Планира се SKKY Partners да направи първата си инвестиция преди края на тази година. Кардашиян и Самънс не са оповестили публично колко пари имат, за да управляват фирмата.

Както отбелязва The Wall Street Journal, това не е първият бизнес проект за Кардашян. По-конкретно, стойността на една от нейните компании Skims, която произвежда бельо и облекло, която тя основа през 2019 г., достигна $3,2 млрд. Тази година моделката пусна линия продукти за грижа за кожата.

През 2021 г. Кардашян беше включена в списъка на милиардерите, съставен от списание Forbes, което в момента оценява състоянието й на 1,8 милиарда долара. Тя е родена през 1980 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Тя придоби световна слава след излизането на риалити шоуто "В крак с Кардашян" през 2007 година.

Според вестника Самънс е работил 16 години в един от най-големите американски инвестиционни фондове Carlyle Group.