Тина Търнър е една от изпълнителките с най-дълга и успешна кариера, но и тя е имала своите периоди на застой. Именно в такова трудно за кариерата й време, през 1981 година, тя прави и легендарното си турни в България, което е оставя ярък спомен у зрителите и показва на затъналата в дълбок комунизъм страна едно истинско сценично шоу.

По това време има тенденция някои залязващи западни звезди да бъдат допускани до сцените в Източния блок, преди да угаснат окончателно, и може би мнозина са възприемали така и идването на Тина Търнър, но когато някой е изключителен като нея, успява да се отърси от проблемите и да продължи напред. 

Тина Търнър изнася концерти в столичната зала "Универсиада", в Двореца на културата и спорта във Варна, Летния театър на Пловдив и в спортна зала "Изгрев" – Бургас.

Нейните изпълнения са незабравими както с енергията и очарованието си, така и с полулегендарните вече истории покрай представленията, които се предават от уста на уста. На живелите по онова време някои от разказите изглеждат правдоподобни, като например действията на милицията, която не разрешава на зрителите в София дори да доближат звездата и така Тина си тръгва без нито един букет, може би за пръв и единствен път, откакто е на световната сцена.

Друг куриозна история, чиято достоверност вече е трудно да се провери, разказва за импровизираната баня, която направили за Тина Търнър в летния театър в Пловдив, тъй като тя искала да се къпе при всяка смяна на дрехите за излизане на сцената, и за втрещените домакини, когато тя скоростно се къпе и преоблича по време на представлението, на което сменила поне пет сценични тоалета.

В Бургас пък неуморимата певица изнася два концерта за една нощ. Навсякъде публиката е екзалтирана, защото получава от американската звезда онова шоу, за което по това време повечето българи само бяха чували.

Наситеното с емоции пребиваване на Тина Търнър в България бе ознаменувано и с появяването й в популярното тогава предаване "Всяка неделя", където тя бе интервюирана от Янчо Таков. В БНТ световната звезда се засякла случайна с една от най-обичаните български певици - Богдана Карадочева. Двете имат обща снимка.

След България кариерата на Тина Търнър не само, че не залезе, а отново я изведе до световните върхове в музиката и я утвърди като Кралицата на рокендрола. Тя изпълнява хитове като What's Love Got to Do with It и кавърът на песента на Бони Тейлър The Best, който надмина популярността на оригинала.

Тина Търнър оставя след себе си забележително музикално наследство и яркия спомен за творец, който гори на сцената. Тя остава в сърцата на феновете като една от най-великите певици в историята.