Ина сред други спортистки

Българчета, възпитаници на Малко българско училище в Чикаго, трябваше да опишат накратко свои изявени съученици. Задачата им бе поставена преди няколко седмици, когато в школото гостува главният редактор на BG VOICE Ясен Дараков. Изискването бе представените деца да са постигнали успехи в някакво поприще. Резултатът бе повече от отличен. Работите са написани не просто грамотно, а с журналистически подход и дори на места съдържат елементи на есе. Днес публикуваме най-добрите творби, изпратени ни с любезното съдействие на неговата директорка Живка Петрова.

„Ина Петрова е започнала  да спортува карате, когато е била на 7 години. Сега е на 17 г. и казва, че спортът все още я интересува. Има лилав колан и колкото по-нагоре се изкачва, толкова по-трудно и интересно става. Ина има две тренировки на седмица. В клуба, в който тя тренира, има около 1,000 души, а  двадесет от тях тренират с нея. Ина не само тренира, но участва и в много състезания. Годишно има седем състезания, от които пет щатски и две международни. Последното състезание, в което тя се е състезавала, е  международното в Лас Вегас, където Ина спечели трето място. До края на тази година й предстоят още три. Пожелаваме й успех във всичките."

 Савина, Йоана, Павел, Георги П., Георги Димитров  

„Единадесетокласникът Боби Борисов наскоро участва в конкурс за млади бизнес професионалисти от щата Илинойс. Боби се представи отлично и грабна първа награда в категория бизнес мениджмънт. Ние седнахме да поговорим с него за тази част от живота му, свързана с бизнеса.

Боби е започнал да се занимава с това в 9-и клас, когато е проявил интерес в един от часовете по бизнес дисциплина. На въпрос дали му харесва да се занимава точно с бизнес Боби отговори с широка усмивка: „Разбира се!" Родителите му - Кети Борисова и Борис Борисов, са много горди с успехите на по-големия си син. Помолихме Боби да ни поговори малко повече за бъдещите си планове. Той ни разказа, че мисли да стартира собствен бизнес, но след като завърши бизнес мениджмънт в колежа. В момента той заедно с няколко съученици управляват училищен бизнес и дори имат инвеститори. През този месец Боби ще участва в националното състезание по бизнес в Бостън. Желаем му много успехи в подготовката и участието."

Габриела Тодорова