"Минах през протеста, когато се събираха хората на ул. "Гурко". След като полицаите започнаха да агресират и пуснаха водното оръдие, те разпръснаха хората. Аз излязох на бул. "Васил Левски" и се озовах до едно заведение за бързо хранене, където правят гироси. Там изчаках да преминат нещата, защото по това време много хора тичаха напред-назад, а полицията ги пръскаше със сълзотворен газ. След като се поуспокоиха нещата, отидох в Бар 75, където имаше познати. Останах там да изгледаме мача. Пред заведението имаше хора, които бяха клиенти на бара. Те също си пиеха питиетата мирно. Имаше хора, които викаха "Оставка". Те не бяха клиенти на заведението, но всичко беше мирно. И в един момент, може би беше около 8 без 15, както си седим в бара, нахлуха полицаите. Аз седях в ъгъла на бара. Един от полицаите мина зад гърба ми и започна да ме удря с палка през главата, тялото и краката. Аз се свих на бара. Тогава дойдоха и другите полицаи, които започнаха да ме удрят. След ударите с палка, ме хванаха и започнаха да ми късат тениската умишлено. Разкъсаха ми цялата фланелка. После ме свалиха на земята сред разхвърляните маси и столове.

Това разказа пред Mediapool 46-годишният Георги К., който може би е най-тежко пребитият от полицаи гражданин по време на протестите срещу ръководството на БФС в четвъртък вечерта. Той разказа за ужасяващия побой, който му е нанесен след мача България - Унгария в Бар 75. Според него полицаите са били дрогирани или най-малкото са взели някакви стимуланти преди да излязат на улицата, за да бият хора. Георги разказва, че нападението е било непредизвикано. Той работи в голяма столична печатница.

"Бяха четирима или малко повече. В тази суматоха човек много трудно може да разбере какво се случва с него и около него. На земята започнаха нови удари, ритници по главата, по бъбреците, навсякъде. Аз съм със скъсана фланелка, въргалям се по земята, чувстваш се супер унизен. Досега такова нещо никога не ми се е случвало. Пред хора да ме блъскат и ритат. Докато изкарваха хората от заведението, всеки минал полицай покрай мен, а аз съм паднал на земята, ме риташе. Това е продължило около 5 минути, може би шест. След това ме хванаха, както бях със смъкнати панталони от влачене и ритници, извлякоха ме от заведението в това състояние, въпреки че ги молех да ме оставят, за да изляза сам. Накрая един полицай ме хвана за врата и ме изхвърли на плочките пред заведението. И така, докато дойде линейката. Аз, падайки на земята, може би съм загубил за известно време съзнание, защото по това време започват някои неща да ми се губят", обясни още пострадалият.

"Няма как нещо от облеклото ми да ги е предизвикало, защото не съм бил с футболна фланелка. Бях съвсем нормално облечен. С тениска и със суитчър. Нямаше провокативни надписи като „Fuck the police" или подобни. Не нямаше такива неща. Съвсем нормални дрехи", уточни Георги.

Мъжът обясни, че още няколко момчета в бара са били удряни с полицейските палки и разказа:

"Докато бях прав още на бара, видях единият от полицаите, който беше с каска и маска, но му се виждаха очите. Очите му бяха толкова ококорени... Просто си личеше, че нещо е взел преди това. Не само той, ами и другите. Аз такова поведение не бяха виждал досега. Предполагам, че нещо са взели. Дали са били дрогирани или са взели някакви други стимуланти, не знам. Но очите им не бяха в естествено състояние. Аз съм бил и по мачове. Влизали са полицаи в сектора, виждал съм да удрят фенове, но такова нещо не съм виждал."

Георги обясни, че ще заведе дело срещу МВР.

"Аз не мога да спя. Усещам постоянен страх, когато има хора около мен. Когато видя полицаи, започвам да изпитвам тежък дискомфорт. Започвам да си представям как започват да ме налагат, както си седя", каза още той.

По думите му след побоя се е оказало, че има тежка травма на главата:

"Когато отидох в съдебна медицина и ми издадоха медицинското, то е цялото запълнено отгоре до долу – една страница А4 формат. Имам травма на главата. Сцепена е. Отделно имам хематоми. Огромни синини по цялото тяло. На другия ден ми се гадеше цял ден. Охлузвания по краката, които са доста дълбоки, може би от ритниците. Доста белези имам по цялото тяло."

"Човек, който е преживял нещо подобно, не може да не се замисли как се управлява това министерство. За мен трябва да бъде отстранен всеки един, който отговаря за това нещо. От министъра до командир на група. Това нещо тръгва отгоре. Не може да нахлуваш в заведение, където стоят мирно хора, без отличителни знаци. Тези полицаи нямаха никакви обозначителни номера. Това бяха някакви маскирани хора. Не се знае дали не са някакви талибани, примерно. Нахлуват и започват да млатят наред. В бара имаше и унгарци, които бяха дошли за мача. И те пострадаха", обясни Георги.

Според него полицията е спретнала цялата провокация.

"Няма как ти да събереш хора на ЦСКА и "Левски" на едно място. Цялата идея им е била следната. Събираме ги тия на едно място, те се сбиват, ние ги помитаме и всичко свършва за 20 минути. Но това не се получи за тяхно огромно съжаление", каза Георги, който подчерта, че боеве между агитките не са се случвали и добави:

"В бара имаше фенове на "Левски" и Спартак (Вн), говорехме си помежду си. Не е имало никакви дразги. Абсолютно никакво напрежение. Не може близо два часа след протеста, когато всичко се е уталожило, по-агресивните вече са се прибрали, ти ходиш да търсиш и нападаш малки групи хора. Когато влязоха в бара, полицаите крещяха: Айде да ви видим, нали сте мъже... В случая аз си мисля, че съм по-голям мъж, защото не съм оборудван като робокоп и не отивам пет човека да бият един паднал човек."