102-годишна жена от Великобритания откри гроба на мъртвороденото си бебе след 76 г. През 1946 г. Марджъри Ригби преживява тридневни родилни мъки, по време на които дъщеря й умира в утробата й, пише BBC. Налага се да я откарат в болница, за да спасят поне нейния живот. След като ражда мъртвото бебе, Марджъри така и не узнава какво се е случило с него. Тогава лекарите ѝ казват, че  починалото дете ще бъде отнесено в инсинератор. "Просто ме оставиха да стоя в една стая", разказва тя.

Марджъри добавя, че е била изпратена у дома две седмици по-късно.

Марджъри Ригби има още две дъщери, а през целия си живот е вярвала, че никога няма да узнае какво се е случило с мъртвороденето ѝ дете, което е трябвало да се казва Лаура.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

"Всяка година на Коледа получавам нов дневник и първата дата, която слагам, е 3 септември - рожденият ден на Лаура", казва тя. С помощта на благотворителна организация една от дъщерите на Марджъри тръгва по следите на мъртвородената си сестра. "Разбрахме, че тя е имала свой собствен малък ковчег и е била погребана заедно с още пет бебета и един възрастен в необозначен парцел. Казахме на мама и отидохме да видим парцела, носихме малък букет цветя от градината.

Спокойният поглед на лицето на мама си струваше всичко“, казва Амджела Ригби пред BBC.

102-годишната жена разказва, че след като открива гроба на мъртовороденото си дете, изпитва мир и спокойствие.