Служители на ОДМВР-Русе издирват 84-годишния Георги Неделчев, който е напуснал сам хоспис, намиращ се в с. Николово, Русенско.

Сигналът за изчезването е подаден от дома в сряда,

като по техни данни той не за пръв път напуска сам заведението за настаняване. Веднага след подаване на информацията са сформирани екипи от ОДМВР-Русе за търсенето му, предприети и реализирани са необходимите оперативно-издирвателни действия, както и със съдействието на съседни областни дирекции, така и с подразделенията на гранична полиция и жандармерията, включени са служител водач със следово куче от ОДМВР-Разград.

Екипи на ОДМВР – Русе работиха цяла нощ на терен, а тази сутрин търсенето в района на с. Николово продължава с допълнителни сили и техника на МВР, независимо от метеорологичните условия. Паралелно с това полицията продължава да извършва и други оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед изясняване и установяване на евентуалното му местонахождение.

По данни от дома, при напускането Георги е бил облечен с кафяво сако и тъмно долнище, без връхна дреха и шапка на главата.

От полицията напомнят, че гражданите, които разполагат с някаква полезна информация за изчезналото лице, могат да сигнализират на телефон 112.