Христина – 6 г.

Роси Дамянова, ръководител на училище „Патиланско царство"

Невероятно талантливи деца от всички български училища се явиха на прослушването за конкурс за хайдушка и възрожденска песен „С априлци в сърцата". Той е организиран от училище „Патиланско царство" с подкрепата на мото клуб „Хайдути". Финалът е насрочен за 22 май от 6 рm в Cuny auditorium, Guerin prep high school 8001, W. Belmont Ave, River grove, Il, 60171. Тогава ще бъде и тържественият концерт спектакъл, представен от възпитаниците на „Патиланско царство" и посветен на 140-годишнината от Априлското въстание. На снимките са някои от участниците, които вече получиха право да се явят на финала.

Междувременно възпитаниците на „Патиланско царство" и детска градинка „Синьото мече" зарадваха своите родители и приятели с нов и свеж репертоар. Малки и големи патиланци танцуваха и пяха. Блестящо се представиха и прекрасните гимнастички от „Rise Up Academy". Сменяха се жълти подводници с оранжево небе, сини морета и лилав дъжд.

Хип-хоп групата към училището изпълни новото си парче „Whip y hair", имаше и красива румба, и ча-ча, и всичко, което може да направи един празник цветен и различен.  Накрая Ани поздрави всички с „Отново е Великден".

За усилията на всички - деца и учители, за да бъдат щастливи и гостите и да бъде настроението прекрасно, ръководството на училището подари на всички незабравими мигове и емоции, докосвайки света на вълшебствата, като покани известния магьосник Майк ди Доменико.