18-годишната Ивет Стайкова, обвинена в жестокото убийство на баба си - актрисата Виолета Донева, от 4 години системно употребява наркотици. Това стана ясно в Софийския градски съд, който я остави за постоянно в ареста, пише "24 часа".

Виолета Донева

се е грижила за нея и редовно и е давала пари, става ясно от разпита на свидетели. По маратонките и дрехите на Ивет е намерена кръв от баба и. Разследващите имат и записи от камери, на които се вижда как тийнейджърката излиза от блока, в който е извършено убийството. Става ясно, че домоуправителят на сградата е намерил нож в тревата пред входа седмица след престъплението. Още не е ясно дали това е оръжието, с което е извършено убийството, посочиха от прокуратурата.

Една седмица преди инцидента,

в изблик на агресия, 18-годишната Ивет е нападнала и ранила с нож в гърба приятеля си Виктор. Последните 2 месеца е настанявана 2 пъти в психиатрични заведения. Единият път е бил след като опитала да се самоубие - скочила върху релсите на метрото, а втори път след падане от строеж."Моля да ми дадете шанс за живот", каза червенокосата ученичка пред съда. Тя искала да продължи обучението си и да почете паметта на баба си, с която слушали музиката на Жан Мишел Жар.