сн. „Новините“

Ивет Лалова ще бъде знаменосец на българската делегация по време на откриването на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Церемонията с традиционния парад на спортистите ще се състои на 5 август на стадион „Маракана". Решението е взето по предложение на председателя на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, съгласувано с оперативния щаб на делегацията. Най-добрата българска спринтьорка с радост е приела да развее националния флаг, съобщават от БОК.

Тя сподели, че за нея е огромна чест да бъде знаменосец. „Огромно щастие, гордост и чест е за мен да бъда знаменосец на откриването на олимпийските игри в Рио. Една от мечтите, които ме доведоха дотук... Благодаря", написа в профила си във фейсбук Лалова.

За нея това ще бъде четвърти пореден подобен форум, като при всичките си участия досега стига поне до полуфинал. Най-силното й представяне беше в Атина през 2004 година, когато се нареди четвърта на 100 метра и пета на 200 метра.

В Лондон преди четири години знаменосец беше Йордан Йовчев, в Пекин през 2008 - Петър Стойчев, а в Атина през 2004 г. - Мария Гроздева.

Ивет Лалова отпътува за Бразилия директно от Рим с полет на 2 август. Тя започва участието си на 12 август с квалификациите на 100 метра.