Изпълнителният директор на ,,Интел" Брайан Кржанич обяви по време на събитие в Ню Йорк, че купата за безжично зареждане, която компанията представи на Изложението за консуматорска електроника за 2014 г, ще се появят на пазара до края на годината. Кржанич посочи, че ,,умната" купа може да е изглеждала като една от многото причудливи иновации, показани на изложението, които никога не достигат до пазара, но всъщност е предизвикала най-много реакции. Той разказа и подробности за възникването на идеята и разработването на продукта. По думите му екипът от инженери просто купил евтина купа и я свързал с жици. Оказало се, че устройството функционира изненадващо добре, така че специалистите от ,,Интел" купили малко по-хубава купа и опитали отново. Най-накрая бил изработен съд специално за проекта, който скоро ще влезе в продажба. Г-н Кржанич допълни, че вдъхновението за ,,умната" купа дошло от служителка на компанията, която оставяла бижутата си в купа в края на деня.

Смисълът на устройството е във факта, че много потребители имат един общ навик - когато се прибират в дома, да си оставят телефоните на едно и също място. С тази купа ще могат да ги пускат вътре, а тя ще ги зарежда през цялото време, докато са в нея. 

Лошата новина е, че за момента „купата" работи само с новите устройства на ,,Интел". Но компанията има планове да разшири списъка от поддържани устройства, в който да влязат различни модели смартфони, таблети и ултрабуци. Диаметърът на купата е около 25 см. В момента, ако потребителят остави своето ,,Интел" устройство в нея, то ще започне веднага да се зарежда, и то автоматично. Използва се магнитният резонанс, който е в основната на всички нови A4WP иновации. Това е технология, която прави възможно зареждането на няколко устройства едновременно, но без нужда от позиционирането им на определени места. Засега не е налична информация нито за премиерна дата, нито за цена.