Искаме, имаме желанието президентът да връчи третия мандат на нас, за да можем да отворим възможността за излизане от политическата криза под формата на експертен кабинет, заяви в студиото на „Говори сега“ по БНТ депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов.

Той потвърди, че партията няма да подкрепи първия мандат на ГЕРБ-СДС, и втория на ДПС. ИТН няма по никакъв начин да предаде 125 хил. българи, които ни подкрепиха за разлика от „сглобката“ и унизителната ситуация, в която бяха поставени ПП-ДБ, които сега са в опозиция, посочи Балабанов.

Цялата програма за политики да бъде фиксирана със срокове за изпълнение, е идеята на ИТН за управлението на експертния кабинет, стана ясно от думите му.

Политикът изрази съмнение президентът Румен Радев да даде третия мандат на ПП-ДБ, при положение, че той ги е нарекъл преди време „шарлатани“, а при връчването на мандата в 49-ото НС е казал, че, ако Конституцията му позволяваше, не би им го дал. Тези хора са жадни за власт - ПП-ДБ, дори и да получат мандат, предполагам какви ще са им кандидатите, ще вървят към по-политическо правителство с финансов министър Асен Василев и ние не бихме участвали в такъв тип разговори, ако такова е предложението, подчерта Станислав Балабанов. До момента ИТН винаги си е държал на думата, независимо от политическите последствия, категоричен е той.

Последните часове наблюдавам как една нова политическа формация в Народното събрание е пред разцепване, отговори Балабанов на въпрос дали е възможно правителство на ГЕРБ-СДС, ДПС и друга формация в парламента.

Оказахме се най-разумни в този парламент, един път завинаги нека да изключим определенията, поиска Балабанов във връзка с обвинения, че са "малкото ДПС", понеже са подкрепили кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на 50-ото Народно събрание. 

ИТН внесе разума в 50-ия парламент, отпушвайки конституционните процедури, защото ако не беше станало, дори не можем да отидем на предсрочни избори, добави Станислав Балабанов.