Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на чужденец в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Това съобщиха от държавното обвинение пред NOVA. Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на лицето.

Според предварителната информация гражданин на Великобритания издъхнал в здравното заведение преди два дни при неизяснени обстоятелства. Той пристигнал там с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и други. Бил приет в Спешното отделение, където са го прегледали и му включили система.

След това лекарите го изписали. Англичанинът обаче заявил, че не е добре и поискал допълнителна медицинска помощ.  Той отново се опитал да влезе в Спешното отделение, но дежурните се обърнали към охраната и чужденецът бил изведен от болницата. 

Той продължавал да настоява да се върне, но на място пристигнали още няколко екипа на охранителната фирма, която пази болницата. Охранителните камери на входа са заснели как мъжете отблъскват англичанина и не му позволяват да влезе в сградата. Те го блъскат и удрят. Единият от охранителите го хваща и с един удар го запраща към земята. Сцените се разиграват пред очите на десетки свидетели пред здравното заведение. След това англичанинът отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първоначални данни е починал от инфаркт.