20-годишният младеж, който сам се похвали, че шофира с почти 260 километра в час ще бъде сериозно санкциониран. Той бе установен от полицията и задържан.

По автомобила му са установени и конструктивни промени, които се оказват незаконни. 20-годишният Николай не коментира нищо, въпреки че бе доста вдъхновен на видеото, където се чуват думите "Айде, специално за новините - има ли саждии?".

Комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“, посочи, че реакцията на органите на реда е била мигновена за показаното в ефира нарушение.

„Младият водач на автомобила беше привикан в пътна полиция, като под капака на автомобила бяха установени доста промени в конструкцията – допълнителни агрегати, допълни монтирания на по-голяма отводна система на газовете на автомобила.

Това се тълкува от закона като промяна на конструкцията на автомобила. Законодателят е предвидил глобата да бъде от 2000 до 7000 лева  и спиране на колата от движение. Регистрацията ѝ се прекратява до отстраняване на тези промени и привеждането ѝ във вида, в който е излязла от производителя“, коментира пред bTV комисар Крушарски.

Той посочи, че към момента наказването за клипове, в които се кара с превишена скорост, е малко по-трудно, тъй като тя трябва да бъде измерена с уред.

„При тези водачи, които шофират с превишена скорост, задължително има и друг проблем, за който ние ги санкционираме“, заяви още Николай Крушарски. Той благодари на медиите и гражданите за това, че осветляват нарушителите.