Собственикът на Twitter Илон Мъск заяви в сряда, че до края на 2023 г. онлайн платформата може да бъде управлявана от нов главен изпълнителен директор.

По видеовръзка на конференцията

World Government Summit в Дубай Мъск каза , че предполага, че към края на тази година "би трябвало да е добър момент да намерим някой друг, който да управлява компанията"."Трябва да стабилизирам организацията и да се уверя, че тя е в добро състояние и че продуктовата пътна карта е ясно очертана... Смятам, че тя трябва да бъде в стабилна позиция около края на тази година."злизането от ежедневните операции ще му позволи да отклони критиките, че пренебрегва другите си начинания, особено автомобилната компания Tesla, чиято цена на акциите се срина, откакто той пое Twitter.

Няма подробности за профила

На 21 декември, когато за първи път обяви, че планира да се оттегли от поста главен изпълнителен директор, той каза само, че ще ограничи собствените си задължения до софтуерно и сървърно инженерство, след като "някой достатъчно глупав" заеме мястото му.Откакто Мъск пое изцяло собствеността върху Twitter на 27 октомври, платформата беше разтърсена от хаос, с масови уволнения, връщане на забранени акаунти и отстраняване на журналисти, критикуващи милиардера.С поемането на управлението от Мъск се увеличиха и расистките и омразни туитове, което предизвика вниманието на регулаторните органи и отблъсна големите рекламодатели, които са основният източник на приходи за Twitter."Беше истинско влакче в увеселителен парк", каза Мъск на конференцията в Дубай.

Миналата седмица хиляди потребители

на Twitter съобщиха за проблеми при използването на платформата, тъй като социалната мрежа започна да позволява на платените потребители да публикуват туитове с дължина до 4000 знака.Американските технологични медии съобщиха, че Мъск е съобщил на служителите на Twitter да отложат работата по нови функции, за да се съсредоточат върху отстраняването на проблеми.Въпреки трудностите шефът на Twitter насърчи повече комуникация."Като форум за комуникация той е чудесен. И аз просто бих насърчил повече комуникация... да се говори с автентичен глас."Понякога хората карат някой друг да им бъде нещо като мениджър на Twitter или нещо подобно. Хората просто трябва сами да пишат в Туитър... Мисля, че това е правилният начин."