Врачанското село Върбешница, община Мездра, 4 дни бедства без ток и вода. Кметът се закани да събере 50 души, с които да отидат до Енергото във Враца и там да си сготвят и изперат по примера на Явор, който пък си направи сандвичи в Силистра.

„Едно населено място с 300 човека да стои без ток и вода в 21 век. Това е престъпление. Ние не сме втора ръка хора в селата. Аз къде ли не звънях да питам има ли екипи, които работят и къде са да отида да ги видя. Не мисля, че има подобно нещо. Не ми дават никаква информация, не ми обръщат внимание. Искам да видя къде са тези екипи, сигурна съм, че никой никъде не работи“, каза кметът на селото Магдалена Динкова.

Тя обясни, че има малки деца и трудноподвижни хора, а връзката със света се осъществява чрез агрегат.

"Хората нямат връзка с никого. Гледах човека, който си прави обяд в Енергото в Силистра. Поне 50 човека са съгласни да отидем в Енергото във Враца, да си сготвим, дори да се изперем. Знаете ли какво е 4 дни без ток и вода?. Хладилници, фризери текат. Всичко се разваля", допълни тя.

„Помагаме с каквото можем, но и водата в магазините свърши. Фадрома прокопа път и аз посъветвах възрастни хора да се насочат към Враца и Мездра при близки“, каза Динкова.

Тя обясни, че засега имат и зимнина, но се чувстват забравени от Бога, държавата и всички.