„Аз съм пратен в парламента за приемане на закони, не да псувам и соча с пръст. Тези са хората, които са пратени от обществото - от едната ми страна са Борисов и Пеевски, а от другата - Костадинов и Тошко. Аз нямам лукса да си избера от други. Това са хората.“. Така коментира т. нар. „сглобка“ депутатът от ПП-ДБ Христо Петров пред bTV.

„Аз не съм променил мнението си нито за Борисов, нито за Пеевски. Аз не съм го направил за 10 години. Аз и хора като мен казват и публично какво смятат за тези хора“, каза той.

Петров коментира и миналия кметски вот.

„Фейсбук се превърна в нещо като обществена тоалетна от началото на 90-те и почти не го използвам. Проблемите, които се обсъждат там, нямат почти нищо общо с реалните проблеми на хората в България.

Много от хората определят избора си за кого да гласуват за кмет според това дали ще имат вода, или дали ще могат да си купят дърва за зимата.“ Това коментира депутатът от ПП-ДБ Христо Петров.

Той видя и голямо нежелание от страна на много българи да гласуват. Според него основният проблем е мижавият интерес към изборите.

Относно резултатите от кметския вот в столицата Петров коментира, че „дали на косъм, дали на нокът“ победата е на ПП-ДБ.

„През последните 18 години разговорът на демократичната общност в София беше защо загубихме, а сега темата е защо спечелихме с малко. Беше невъобразимо трудна тази кампания и може да се поздравим с това, че нашият кандидат надделя", каза Христо Петров.

„Помагах на хора, които познавам лично, на които вярвам и заставам зад тях. Ходех на местата, които те искаха да управляват“, каза той.