Със закопчани с белезници ръце бе доведен актьорът Христо Шопов в съда в събота, за да се прецени дали да остане в ареста. Той бе задържан в петък и му бе повдигнато обвинение в заплаха с убийство на съседката му Патриша Тийвс. Шопов насочил пистолет към лицето й при скарване, пише "24 часа".

Гражданката на Люксембург искала да компрометира сина на Христо Шопов - Наум пред Нова телевизия. Това обясни в своята пледоария адвокат Ина Лулчева, която представяла звездата на българското кино. 

Това се е чуло в два клипа, които Патриша заснела, докато се карала със съпругата на Христо Шопов.

Повод за скандала били чистачки на автомобил.

На клиповете не се виждало Шопов да носи оръжие. Във втория клип се чува как Шопов казва на английски "ще те убия".

В продължение на две минути тя крещяла "това е Христо Шопов и лудата му жена". Също така викала, че ще изпрати клипа в Нова тв, за да видят бащата на актьора Наум Шопов.

 "Жената е изпитала основателен страх от заканата", съобщиха от Софийската районна прокуратура, която в петък следобед, след 24-часовото полицейско задържане, наложи на актьора арест.

Съдът прие, че има данни Шопов да блъснал Патриша Тийвс към ограда на къща с думите: „Ще те убия“. Но няма опасност той да се укрие, ако излезе на свобода, а рискът да извърши престъпление - занижен.

Освен това съдът прецени, че по другото обвинение на Шопов, че заплашил Тийв с пистолет с думите: „Ще те застрелям в лицето с пистолета си!“, доказателства няма. По делото не било установено актьорът да е държал пистолет, а връзка ключове, стана ясно в съдебната зала. Така магистратите решиха да освободят Шопов.

Решението на съда за Шопов може да бъде оспорено от прокуратурата пред Софийския градски съд.