"Надявам се всички хора, които са усетили присъствието на БСП, да оценяват това, което БСП е направила за тях и да ни подкрепят. Аз не смятам, че само 7% не подкрепят даването на оръжие за Украйна. За т.нар. “слуги на американците” е важно БСП да е слаба. Призовавам всеки да мисли, когато гласува. Смятам, че защитаваме интересите на уязвимите групи." Това заяви Христо Проданов по БНТ.

"БСП над 40 пъти направи предложение законопроекта за минималната заплата да бъде приет. Битката беше изцяло на наша. Ситуацията в партията наистина е тежка. Много хора формираха една вътрешна опозиция, която беше крещяща. Тези хора не са загрижени БСП да подобрява резултата си."

Проданов заяви, че държат да има честни и демократични избори. Това е причината да настояват за хартиена бюлетина, тъй като машините също пораждат съмнение у избирателите.

По отношение на джендър идеологията Проданов добави, че тя възпитава безпаметно общество.

"Джендър идеологията популизира между 40 и 60 пола. Ние смятаме, че тази идеология възпитава безполово общество без памет. Този въпрос настъпва изключително сериозно навсякъде по света."